Телефон: 0700 444 99

Добре дошли в Българският информационен портал БИЗНЕС ИНФО. Тук ще откриете актуална информация за широк кръг от български фирми, организации и предлаганите от тях стоки, продукти и услуги. Регистрирайте своя бизнес безплатно! >>>>>>>>>>>

Добави фирма

84 ОУ "Васил Левски" - гр. София

84 ОУ е основно училище с общинско финансиране.

1
2


Тази страница е била посетена 1142 пъти
 

Сфери на работа: Основни училища, Предучилищно и основно образование

84 ОУ "Васил Левски" се намира в Герман, София. То е основно училище с общинско финансиране. Часовете протичат в една учебна смяна - само сутрин.

Екипът на 84 ОУ "Васил Левски" се състои от специалисти в своите области, които се стремят да дадат на учениците подготовка, съобразена с Европейските образователни норми.

Адрес: гр. София, Герман, пл."Иван Вазов" №1

Телефон: 029928044

Имейл: german84ou@abv.bg

Сайт:


Основно училище "Васил Левски" приема ученици в две направление:

  • подготвителна група

  • първи клас.

В 84 ОУ „Васил Левски” в с.Герман актьорът от Народния театър Христо Терзиев, сподели своя опит и подчерта колко е важно човек да открие това, в което е наистина добър достатъчно рано, за да бъде щастлив. Учениците приеха визитата много радушно и дори изявиха желание да изиграят пред Христо откъс от тяхната пиеса за „Мимето”, която са подготвяли след дълги репетиции в рамките на извънкласната си дейност. Няколко от тях изявиха интерес към актьорската професия, докато други споделиха, че са открили своята страст в компютрите и програмирането и планират да кандидатстват в профилирани училища, след като завършат седми клас.

За контакти:

84 ОУ "Васил Левски"
Адрес: гр. София, Герман, пл."Иван Вазов" №1,
Телефони: 02/9928044; 02/9928164;
e-mail: german84ou@abv.bg

Васил Левски (Васил Иванов Кунчев) е български националреволюционер, идеолог и организатор на българската национална революция, национален герой. Основател е на Вътрешната революционна организация (ВРО) и на Българския революционен централен комитет (БРЦК).

Известен е и като Апостола на свободата заради организирането и разработването на стратегията за освобождаване на България от османско иго. Пътува по страната и създава частни революционни комитети, които да подготвят обща революция.

Неговата мечта е чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от етническата си и религиозна принадлежност.

Създадената от него Вътрешна революционна организация е основата, върху която стъпват организаторите на Априлското въстание (1876). Последвалата Руско-турска война (1877-1878) довежда до възстановяване на държавата България на европейската карта.

По стария правопис името му се изписва като Василъ Лѣвскій.

През 2007 г. чрез национално телевизионно допитване на БНТ е избран за номер едно в списъка на най-великите българи за всички времена.